Mallorca september 2007

Mallorca 8. – 15. september 2007                               

Klik på kortet for at se oversigt over billeder taget forskellige steder på Mallorca

I efteråret 2006 blev de første skridt taget til vores tur til Mallorca. I anledning af, at HFS Cykelmotion havde 10 års jubilæum i 2007, var der enighed om at turen skulle være noget særligt i forhold til tidligere ture til udlandet. I 2001 gik turen til Dieulefit i Frankrig og i 2004 og 2006 til Harzen.

Det første spørgsmål, der meldte sig var: hvornår på året skulle det være? Vi blev hurtigt enige om, at september var det bedste tidspunkt. Det var godt nok sidst på sæsonen, men vi fravalgte april, da vi var bange for ikke at have tilstrækkelig med kilometer i benene til at klare udfordringerne.

Hvor skulle vi hen, Frankrig, Italien eller Mallorca?  Frankrig lød spændende, men for det første havde vi været der før, og for det andet skulle turen foregå med bus, hvilket der ikke var den store stemning for. Italien ( ) så også interessant ud, vi kunne komme dertil med fly, men cykelturene lå i april og maj.

Derefter kiggede vi på Mallorca. Vi rettede derfor henvendelse til det lokale firma Sportconcept, der arrangerer sportsrejser. De kunne tilbyde os en god løsning, fly fra Billund, transport fra og til  lufthavnen.

Men hvad med cykler, skulle vi tage vores egne med eller skulle vi forsøge at leje nogle dernede?
Såfremt vi skulle have vores egne cykler med, skulle vi ud at investere i en cykelkuffert til en pris af ca. 1.500 kr., og vi skulle samtidig have den ”pakket” i kufferten. Det lød ikke videre tiltalende, så vi rettede henvendelse til Rad International i Santa Ponsa, der kunne tilbyde os at leje en cykel, mrk. CUBE, med tre klinger foran til en pris af 95 euro for en uge. I prisen var inkluderet levering af cyklerne ved hotellet lørdag middag og afhentning igen fredag aften. Det lød spændende, og vi blev enige om, at dette var løsningen. Den eneste usikkerhed var nu, hvor gode var de cykler egentlig i forhold til vores egne cykler? Det kan allerede her afsløres, at vi ikke blev skuffede.

Lørdag den 8. september  
Vi skulle som nævnt flyve fra Billund, og tidspunktet passede nok bedst de morgenfriske. Der var afrejse fra Billund kl. 06.30, og på grund af skærpede sikkerhedsforanstaltninger skulle vi være i lufthavnen to timer før afrejse. Vi havde aftalt, at mødes i den sydlige ende af Horsens kl. 03.20, således at vi kunne køre ad vestvejen til Billund. Arne Christoffersen havde skaffet en lille bus til otte personer, og fået sin far til at stå ukristeligt tidligt op for at køre de fleste af os til Billund. Niels tog de sidste par deltagere med og lod bilen stå i Billund.

Vi checkede planmæssigt ind, Jørn Christoffersen
Morgenkaffe inden afgang til Mallorca.
(eller var det Lone?) havde bagt boller som vi indtog sammen med en kop kaffe. Flyet lettede med et kvarters forsinkelse, og efter en fin gang morgenmad i flyet landede vi to en halv time senere på Mallorca.

Kl. 10.30 var bussen klar til at bringe os til hotel  Hawaii Torrenova i Palmanova. På vejen skulle vi aflevere gæster ved andre hoteller og vi var fremme lidt efter kl. 11. Det var aftalt, at cyklerne skulle leveres ved hotellet kl. 12 og det blev overholdt til punkt og prikke. Derimod kunne vi først få vores værelser kl. 15, det var en lille streg i regningen. Problemet blev ikke gjort større end det var, vi fandt cykeltøjet i bagagen, og klædte om i et lille rum ved siden af hotellets forhal. Da vi bestilte cyklerne havde vi afgivet mål, hvilket betød  at cyklerne stort var køreklar, da de blev afleveret. De sidste småting var meget nemme at justere. Kl. 13 var vi parate til udfordre terrænet.

Vi havde ikke kørt mange kilometer før vi var enige om at det var nogle fortræffelige cykler. Med de mange rosende ord var det dog svært senere på turen at give cyklen skylden for en dårlig præstation, bl.a. på den interne konkurrence, der var fastsat til torsdag.

Turen gik fra Palmanova til Calviá, da vi ville undgå den megen trafik i Palma. Fra Calvia gik turen til Capdella og videre til Puigpunyent, hvor vi indtog en omelet på cafe The Rose. Prisen var der ikke noget at sige til, 66 euro incl. drikkevarer for 11 personer. Derefter fortsatte vi til La Granja, hvor vi blev enige om at dele os i et A- og B-hold. A-holdet fortsatte til Port de Valldemosa  en nedkørsel på 5 – 6 kilometer.
Udsigt til Port de Valldemosa fra ca 350 meters højde .
Dermed fik ”A-rytterne” også prøvet kræfter med opkørslen fra Port Valldemosa. Derefter gik turen over
Valldemosa og Palma og nåede op på 94 km., mens B-holdet kørte direkte hjem, i alt 70 km. Brødrene Arne og Jørn Christoffersen viste allerede på den første tur, at de er lavet af et helt specielt ”stof”. På hver bakketop samlede vi op, og da Jørn altid var blandt de første, suste han ned ad bakken for at køre op igen sammen med bagtroppen. Arne viste også, at han var skarp, på bakkerne foretog han nogle ryk, så konkurrenterne nærmest stod stille. 

Aftensmaden blev indtaget på en restaurant i midtbyen. Vi var efterhånden godt trætte, det havde været en lang og begivenhedsrig dag. Trætheden så man tydeligt hos Birger, han forsøgte at skænke rødvin uden at proppen var fjernet. Da landskampen Danmark – Sverige var startede kl. 20.30 havde vi naturligvis undersøgt, hvor vi kunne se kampen. Vi nåede at se det meste af 2. halvleg på en bar, der lå lige ud til stranden. Dagen sluttede for nogle kl. 23, for andre en time senere.        

Vi havde tre lejligheder, og Per Madsen, også kaldet ”formanden”, placerede de ”gamle (Per, Jørn J., Hans og Birger) i den ene lejlighed, de knap så gamle (Alex, Jesper, Jørn C. og Arne C) i en anden lejlighed, og de unge (Niels, Brian og Lars) i den sidste lejlighed.

Dag 1 ( 8 september): Puigpunyent-Port de Valldemossa

Tur inden frokost Tur efter frokost


Samlet set blev hold A's tur på 94 km og 1525 højdemeter, mens hold B's tur blev på ca. 70 km og ca. 800 højdemeter.Søndag den 9. september  
Da hotellet lå direkte ud til vandet og der kun var nogle hundrede meter til stranden, var det meget nærliggende, at starte dagen med en svømmetur. Det blev en fast tradition for de fleste, at dagen startede ved stranden kl. 7.15. Vi havde valgt selv at stå for al fortæring for ikke at være bundet af  bestemte klokkeslet. Morgenmaden blev indtaget på altanen hos de ”gamle” og tidspunktet var aftalt til kl. 8.30. Vi fandt hurtig en god arbejdsdeling, nogle dækkede bord, andre købte ind i det nærmeste supermarked og andre vaskede op. Indkøbet den første dag stod Per og et par andre for. Per ville gerne købe 6 – 8 varme flutes, men ejeren var i første omgang lidt tilbageholdende, da det var alt, hvad han havde i den lille ovn. Det lykkedes dog at få det vi ønskede.

Udsigt over vandet efter opkørsel fra Andratx mod Estellencs og Banyalnufar

Under morgenmaden havde Jørn J. problemer med at åbne en pakke brieost, og fandt det håbløst. Det kunne ikke være rigtigt, mente Per, lad mig, men det var vanskeligere end som så… Endvidere var der fokus på at Lars, vores klubmester, havde haft krampe om natten, og flere så allerede chancen for at får skovlen under Lars på dagens tur. Det viste sig hurtigt, at alle havde glædet sig for tidligt.

Dagens cykeltur skulle starte kl. 10.30, men da vi kunne være klar allerede kl. 10, var der ingen grund til at vente. Alle trippede også for at komme ad sted. Turen gik op langs den nordvestlige kyst. På opkørslen fra Capdella over mod Andratx kørte Jørn Christoffersen som sædvanlig tilbage for at køre med bagtroppen op. Lidt efter kom bagtroppen op men uden Jørn Christoffersen. Efter flere minutter kommer Jørn C. op og vi spørger selvfølgelig hvorfor han først kom op mange minutter efter bagtroppen og hans svar var at han var kørt ned for at hente Lars Kjeldgaard. Nu skal det lige nævnes at Lars Kjeldgaard er den suveræn bedste rytter og selvom han havde tabt sine solbriller var han kommet op sammen med de første. Så Jørn C. fik da også et par bemærkninger og en af dem var ”Du kørte ned for at hente Lars, men du kan godt selv høre hvor dumt det lyder”.
Efter ca. 30 km. fandt vi en restaurant, der lå helt fantastisk, højt med en stor terrasse, hvorfra der var udsigt over Middelhavet. Menukortet passede dog ikke særlig godt til en flok sultne cykelryttere, der hurtigt ville på cyklerne igen. Jørn C. syntes åbenbart, at udsigten var noget værd, idet han ”glemte” 20 euro!

Vi havde dog ikke kørt mange kilometer, da Niels fandt et sted, der var helt fantastisk. I byen Estellencs gik der en lille vej/sti på 1,5 km. ned til en restaurant, der lå direkte ud til Middelhavet. Inden frokosten havde flere benyttet lejligheden til at få en dukkert, og mens vi spiste nød vi den storslåede udsigt.
Froskosten blev indtaget på denne restaurant. Der blev lejlighed til at bade både før og efter frokosten,
Kort efter at vi havde forladt stedet opdagede Hans, at han havde glemt sine (små) badebukser, hængt til tørre på et stakit. De var for at sige det ikke ret store og Hans mente selv, at de var fra tiden omkring konfirmationen!  Badebukserne skulle blive et samtaleemne senere på turen.      

På turen var Niels, der er ejendomsmægler, meget imponeret over de mange flotte ejendomme, og var særlig imponeret over, hvordan de kunne bygge dem.

Efter frokosten fortsatte vi samlet til krydset ved La Granja. B-holdet kørte direkte hjem via Esporles og Palma, mens A-holdet tog ind over bjergene via Puigpunyent og Calviá,. Vi returnerede til hotellet omkring kl. 17.30 efter en tur på ca. 104 km. Efter afslapning ved poolen tog vi i byen for at spise. Bordet ved siden af havde bestilt plankebøf med masser af kartoffelmos, så vi bestilte 11 portioner. Det smagte ganske udmærket, men der var ikke så meget kartoffelmos, som vi havde regnet med. Desserten bestod af en omgang is. Hjemme på den store terrasse med udsigt over vandet sluttede vi af med en velfortjent øl. Over øllen blev det samtidig fastlagt, at de ”unge” skulle bestemme aftensmaden mandag, de ”halvgamle” om tirsdagen og de ”gamle” onsdagen

 

Dag 2 ( 9 september): 
Santa Ponsa-Peguera-Capdella-Andratx-Banyalbufar.
Hold A kørte hjem via Puigpunyent, mens hold B kørte hjem via Palma.

Tur inden frokost Tur efter frokost


På højdekurven mangler de sidste 10 km, dvs. nedkørslen til Port de Estellencs

Samlet set blev både hold A og hold B's tur på 104 km. Hold A kørte 1800 højdemeter og hold B ca. 1500 højdemeterMandag den 10. september  
Dagen startede som sædvanlig med fælles morgenmad kl. 8.30. Alex var nogle dage forinden blevet kontaktet af Bravo Tours, der gerne ville tage nogle billeder af os til brug for næste års katalog. Selskabet havde sendt fotograf Henrik Mark og dennes hjælper til Mallorca, de havde dog også fået andre opgaver. Alex havde aftalt med Henrik at mødes ved hotellet kl. 10.00 og de første billeder blev taget ved hotellets pool. En del feriegæster overværede interesseret seansen fra altanen. Derefter satte vi os på cyklerne med retning mod Calvia og derefter til Puigpunyent. På vejen tog Henrik en del billeder fra bilen (hjælperen var chauffør) og flere gange på vejen holdt de inde for at filme, specielt på vejen op ad bjergene med de mange hårnålesving. Henrik ville give en frokost, men da vi kom til Puigpynyent havde spisestederne ikke åbent. Vi nøjedes derfor med lidt væske, således at vi kunne fortsætte dagens cykeltur. Efter ca. 60 km. var vi nået til Santa Maria del Cami, og her blev enige om, at få noget at spise, gerne noget med en masse kulhydrater. Birger fik øje på, hvad gæsterne ved bordet ved siden af spiste. Det så godt ud og inden vi havde fået set os om, var der enighed om at so ein portion muss wir auch haben. Det viste sig imidlertid, at det primært var salat med rejer, så Birger fik et par stikpiller. I sådanne situationer bliver der ikke taget hensyn til at truppen var enige.  

Da vi skulle på cyklerne igen opdagede en, at Hans havde taget handskerne forkert på, så det der skulle vende ned mod styret vendte opad. Så blev lattermusklerne rørt igen. Vi fulgtes derefter ca. 15 km., hvor A-holdet ønskede at prøve kræfter med en opkørsel ved Randa, mens B-holdet 
6 mand kørte op til toppen af Randa, som rager næsten 500 m op midt i den flade del af Mallorca
fortsatte direkte hjem. Begge hold vil undgå den stærke trafik i Palma, hvorfor vi tog cykelstien, der går syd om Palma langs vandet. Dette var en smuk tur, men også anstrengende, idet belægningen var små, flotte sten, der ikke var specielt velegnet til at cykle på. B-holdet var hjemme kl. 18.45 efter 130 km., mens A-holdet kom lidt senere efter ca. 140 km.  

De unge havde bestemt at vi skulle have pizza og rødvin på altanen hos de ”gamle”, og det var vi klar til kl. 21.00. Der var købt 11 pizzaer, men selv om vi var sultne, kneb det alligevel med at får det konsumeret. Der opstod derfor en lille diskussion om det skulle smides ud, hvortil Arne sagde: ”hellere skide det ud end smide det ud”.

Til sidst blev tirsdagens program drøftet. Nogle ville gerne have en rolig tur, mens nogle gerne ville til Sôller. Per lod det derfor være op til hver enkelt.

Dag 3 (mandag 10 september): 
Calviá-Puigpunyent-Esporles-Santa Maria-
Santa Eugenia-Algaida-Randa-Llucmajor-Arenal-Palma Nova

Tur inden frokost Tur efter frokost


Dagens tur blev på 140 km for hold A og 130 km for hold B. Hold A kørte 1400 højdemeter mens hold B kørte ca. 1000 højdemeter. Forskellen på hold A og hold B's tur var opkørslen til Randa


Tirsdag den 11. september  
Morgenmaden havde hidtil bestået af varme flutes med ost og pålæg samt juice og kaffe. Arne foreslog en udvidelse af sortimentet, der de resterende dage også kom til at bestå af yoghurt med müsli og blødkogte æg. En rigtig god idé.

Efter tre dage med en del kilometer i benene var der enighed om at dele os op i noglen grupper alt efter interesse. En gruppe på fire mand kørte ned til sydspidsen langs kysten, hvor det vrimlede med mondæne villaer direkte til vandet. Turen fortsatte rundt langs vandet, og der blev gjort ophold i Peguera, hvor vi badede lidt. Derefter fortsatte vi til Es Capdella, hvor vi indtog vores frokost bestående af spagetti med kødsovs. Vi kørte videre til Andratx og ville derfra mod Calvia, men det gik ikke helt efter planen. Pludselig var vi tilbage i badebyen Peguera. Gruppen var tilbage i Palmanova ved 15-tiden efter knap 70 km. 

En anden gruppe på syv personer kørte til Sôller via Palma. I Sôller delte gruppen sig, således at Birger, Jesper og Brian kørte ned til Port del Soller og tilbage samme vej. Turen blev på ca. 100 km.

De næste par timer gik med afslapning ved poolen, Birger benyttede tiden til at skrive et par postkort (gad vide om de kom frem, mine tre kom ikke frem!). Mens han sad på den bagerste del af solvognen og skrev tippede den til stor morskab for de øvrige.

De rigtig hårde, Lars, Arne, Jørn C og Alex havde besluttet at køre til Sa Calobra og for at nå Sa Calobra skulle Puig Major forceres. Stigningen fra Sóller og op til toppen var på 16,5 km med en gennemsnitlig stigning på 5%.
Her skulle man ind gennem klipperne for at komme om til en slugt med bademulighed.
Sa Calobra ligger helt nede ved vandet og man skal samme vej tilbage, hvilket vil sige en nedkørsel/opkørsel på 10 km og med en gennemsnitlig stigning på 6,7%. Nede i Sa Calobra indtog vi vores middagsmad og gik en tur hen langs vandet, hvor der var en tunnel ind gennem klipperne. På den anden side af klipperne var der en kæmpe slugt med høje bjerge på begge sider. Slugten gik helt ud til vandet og det udnyttede vi til at få os en dukkert inden vi satte os på cyklerne for at køre hjemad. Turen hjemad gik over Inca og videre rundt om Palma. Alt i alt blev det en tur på 175 km og vi var først tilbage på hotellet kl. 19:00. De øvrige var begyndt at spørge, hvor bliver de af. Det var også en flok trætte ryttere, Arne sagde således: til sidst var mine muskler som æblegrød. 

Aftensmaden blev indtaget på restaurant Maritimo, en restaurant i to plan direkte ud til stranden. Der var en flot udsigt fra 1. salen.

Dag 4 (11 september): 
Soller-Puig Major-Sa Calobra-Lluc-Inca-Palma

Tur inden frokost Tur efter frokost


Dagens tur blev på 175 km og 2810 højdemeter 


Onsdag den 12. september  
Dagen startede med morgenbadning kl. 7.15 og brødrene Christoffersen benyttede tiden til en lille løbetur på knap 6 km. Det havde blæst en del natten mellem tirsdag og onsdag, og om morgenen opdagede et par af deltagerne at der lå et par blå badebukser neden for vores altan. Nogle mente selvfølgelig at det måtte være Hans’ badebukser, der var blæst hjem fra Port De Estellencs. Efter morgenmaden var der afgang kl. 9.45 i samlet trop til Palma og derfra videre til Valldemossa og derfra til havnebyen Port Valldemossa. Turen fra Valldemossa til Port Valldemossa er en lang, rimelig stejl nedkørsel på 5 – 6 km. Inden vi kørte ned, nød vi den fantastiske udsigt ud over Port Valldemossa. Hans var godt træt i hænderne af at bremse på nedkørslen og ville meget hellere køre op ad og nogle mente at Hans kunne komme i Guiness rekord bog, da han måtte være den eneste som kunne køre hurtigere opad end nedad. Ved havnen i Port Valldemossa var der tid til lidt solbadning inden vi spiste på en restaurant ved havnen.

Da alle var kommet til Valldemossa kørte vi hjem via Puigpunyent og Calviá, en tur på ca. 90 km. Lars, Arne og Jørn C. tog dog et smut omkring Andratx og kom dermed op på 123 km.

Onsdag var det ”de gamle” til at bestemme, hvor aftensmaden skulle indtages.
Restaurant Meson Ca'n i Calvia.
På vejen hjem holdt Per og Birger ind i Calviá for at finde et spisested om aftenen. Valget faldt på restaurant Meson Ca’n Torrat og det kom vi ikke til at fortryde. Vi ankom til Calvia kl. 19.45 i tre taxaer og benyttede lejligheden til at kigge lidt på byen inden vi skulle spise kl. 20. Til forret fik vi tappas, små lækre retter og hovedretten bestod primært af lammekød. Betjeningen var storartet og ejeren kendte Ole Ritter. I restauranten hang et meget flot sæt cykeltøj, primært i de spanske farver, og da Per ville holde en lidt forsinket fødselsdagsfest om torsdag aften, var det nærliggende at give Per dette som gave.          

Dag 5 (12 september): 
Palma-Valldemossa-Port de Valldemossa-Puigpunyent-Capdella

Tur inden frokost Tur efter frokost


Dagens tur blev på 90 km og 1555 højdemeter for hold B og 120 km og ca. 2000 højdemeter for hold A 


Torsdag den 13. september  
Der var en lidt anspændt stemning fra morgenstunden. Det var nemlig dagen, hvor vi skulle have afviklet vores lille interne konkurrence.

Mallorca mesterskabet foregik på denne rute. Billedet er dog taget et par dage i forvejen af fotografen som Bravo Tours havde hyret.
Foto: Henrik Mark

Den bestod af en 5 km. bjergrute lidt øst for Es Capdella.

Da vi skulle til ad sted brummede ”formanden” (Per) over at Niels var løbet ned for at købe et eller andet. Da Niels kom tilbage udbrød Per ”Hvor f….. har du været”, men kort efter var Per knap så stor i slaget, idet han blev gjort opmærksom på at han havde glemt vandflasken. 

Der var samlet start og ikke overraskende blev Lars vinder i tiden 15.40. Der blev lagt ud i et rasende tempo, efter 1 km var der syv mand i førergruppen, så faldt Birger fra, lidt efter måtte Per slippe, og kort før 2 km. mærket blev Hans sat og lidt efter Jørn C. Alex måtte slippe lidt senere og ca. 2 km. fra mål stak Lars fra Arne, der kom ind som nr. 2 i 16.10. Alex blev en – lidt overraskende – nr. 3 i 16.33, Jørn C. nr. 4 i 16.50, Hans nr. 5 i 17.13, Birger, der senere overhalede Per, nr. 6 i 18.00 og Per nr. 7 i 18.23. Jesper kørte i 19.05, Brian i 20.15, Niels i 23.20 og Jørn J. i 24.50. (Se resultatliste her)

Da konkurrencen var overstået og ”formanden” var kommet på cyklen, måtte nogle gøre ham opmærksom på, at han havde glemt at tage cykelhjelm på.

Derefter gik turen via Puigpunyent til Valldemosa, hvor vi indtog frokost (omelet) i midtbyen. Vi delte os herefter i to grupper, de ”hårde” tog en tur omkring Sôller, men de øvrige tog direkte hjem.    

I anledning af at Per havde rundet et skarpt hjørne hen over sommeren, ville Per stå for aftensmad og drikkevarer. Per og Arne stod for indkøb af mad, og overlod det til ”vinsnobberne” at købe drikkevarer, Per ville ikke høre noget bagefter. Arne, der er kok, hjalp Per med at rette maden an.

Fra kl. 20.30 og et par timer frem nød vi maden og vinen på hotellets terrasse, en rigtig hyggelig aften. Da nogle af ryttere ikke har været med i så lang tid, og derfor ikke kender fødselarens tidligere meriter, havde Hans lavet en lille tipskupon om Pers fodbold- og cykelkarriere.

Dag 6 (13 september): 
Es Capdella (Mallorca mesterskab)-Valldemosa-Soller-Puerto de soller-Palma

Tur inden frokost Tur efter frokost


Dagens tur blev på 117 km for hold A og ca. 90 km fort hold B. Hold A kørte 1855 højdemeter mens hold B kørte ca. 1200 højdemeter

Fredag den 14. september  
Dagens hovedbegivenhed var Arne og Jørn C’s forsøg på at gennemføre en halv ironman for første gang. En del af de øvrige ryttere, primært Alex, Birger og Per, servicerede de to under cykel- og løbeturen. Lidt efter kl. 9 sprang de i vandet nogle hundrede meter fra hotellet for at svømme 2 km. De havde aftalt at følges nogenlunde ad, og efter en time og seks minutter var de 2 km. tilbagelagt. Arne var først oppe og havde haft det lettest. Efter omklædning til cykeludstyr startede cyklingen.

Det stod tidligt klart, at Arne var den mest friske, specielt på bakkerne havde Jørn det svært.
Jørn C med følgeskab efter ca. 20 km's cykling på den halve ironman.
Turen gik mod Calvia og derfra mod Establinients og derfra til Santa Maria for at undgå bakkerne. Efter 45 km. vendte de om for at køre samme vej tilbage. De 90 km blev kørt i tre timer og 37 minutter. Herefter gjaldt det løbeturen på 21,1 km. Normalt er Jørn den bedst til løb, men han var mærket af ugens mange kilometer på cykel, hvor han absolut ikke havde sparet sig. Efter 2 km måtte han ned at gå og efter 7 km opgav han, benene ville ikke mere. Arne fortsatte ufortrødent, halvvejs var tiden 59.45 og sluttiden blev fornemme 2,02. Den samlede tid blev dermed 6 timer og 45 minutter. Arne blev klappet i mål, han havde endda kræfter til at smile undervejs, og da han ankom til hotellet, fik han efterfølgende den obligatoriske tur i poolen.   

Jørn J. havde besluttet at dagen skulle være cykelfri, mens Niels og Jesper kørte nogenlubnde samme tur som om søndagen, dvs. turen til Andratx og rundt langs nord/vest kysten. Niels mente godt at han ville med Jesper for han kunne jo altid dreje fra. Problemet er bare at når man først er kommet forbi Andratx kan man ikke dreje fra før man alligevel er kommet hele turen rundt, så Niels og Jesper fik en tur på ca. 100 km.

Alex og Lars fulgtes med gruppen som deltog i den halve ironman, men da gruppen var tæt på vendepunktet, valgte Lars og Alex at køre op i bjergene mod Bunyola-Orient(550m) og Alaro, hvilket blev en tur på 117 km.

Alle var nået hjem inden Arne var færdig med sin halve ironman og vi kunne således fejre Arnes flotte præstation ved poolen, og her brokkede Lars sig lidt over at Hans ikke fulgte trop på cykelturen, men skabte en stort hul. Hans’ kommentar var:”jeg skaber hullerne, og du lukker dem”. 

Kl. 19.00 blev vores cykler afhentet, og vi benyttede lejligheden til at rose kvaliteten. 

Aftensmaden indtog vi på en restaurant i byen. Vi vadede en del rundt inden vi endelig fandt et sted. På vejen hjem kom vi ind på et diskotek for de unge på 20. Per, Niels og Alex blev – uden at overdrive - hængende et stykke tid, mens de øvrige sluttede af med en enkelt på en anden restaurant.

Dag 7 (14 september): 
Hold som kørte 1/2 jernmand: Calvia-Etabliments-Palmanyola-Santa Maria (Samme vej tilbage)
Hold A : Calvia-Etabliments-Palmanyola-Bunyola-Orient-Alaro-Santa Maria-Palmanyola-Palma
Hold B:
Santa Ponsa-Peguera-Capdella-Andratx-Banyalbufar (Samme tur som dag 2)


Dagens tur blev på 90 km for holdet bag den 1/2 jernmand
Hold A kørte 117 km og 1370 højdemeter
Hold B kørte ca. 100 km og ca. 1500 højdemeter


Lørdag den 15. september  
Kufferter og tasker var stort set pakket aftenen før. Halvdelen benyttede morgenen til at bade i havet kl. 6:30, og kl. 7.30 blev vi hentet ved hotellet. Da vi ankom til lufthavnen – lettere forsinket på grund af trafikken – var lufthavnens it-systemer brudt som følge af et lynnedslag. Det gav en pæn kø, og det betød at flyet lettere med en forsinkelse på en lille halv time kl. 11. Flyveturen var beregnet til to timer og 50 minutter og vi landede præcis kl. 13.50 i Billund. Da vi skulle have vores kuffert, var Arnes desværre ikke med, men den kom heldigvis allerede om søndagen og blev leveret på hans bopæl.

Alle var enige om at det havde været en fremragende tur. Vejret var med 28 – 30 grader fantastisk, de lejede cykler var næsten bedre end vores egne, terrænet var glimrende, trafikanterne var meget hensynsfulde og vejene meget fine at køre på langt de fleste steder. Og til sidst det vigtigste, et fantastisk sammenhold, hvor alle var villige til at give et nap med. 


 

Hans Kleberg Se alle billederne fra Mallorca her.
Oplæg og forskellige informationer inden vores tur til mallorca

        

Statistik og opsummering

Lørdag den 8 september: 
A hold : Calvia-Es Capdella-Puigpunyentt-Port De Valldemosa-Palma  
94 km og 1525 højdemeter


B hold:  Calvia-Es Capdella-Puigpunyentt-Palma 
70 km og  1100 højdemeter


Søndag den 9 september
A hold: Polensa-Andratx-Port De Estellence-Banualbufar-Puigpunyent-Calviá
104 km og 1800 højdemeter

B hold: Polensa-Andratx-Port De Estellence-Banualbufar-Palma
104 km og 1500 højdemeter


Mandag den 10 september
A og B hold: Calviá-Puigpunyent-Esporles-Santa Maria-
Santa Eugenia-Algaida-Randa-Llucmajor-Arenal-Palma Nova
A hold kørte desuden op til Puig de Randa.

A hold: 
140 km og 1400 højdemeter

B hold: 
130 km og 1000 højdemeter


 
Tirsdag den 11 september
A hold: Soller-Puig Major-Sa Calobra-Lluc-Inca-Palma
175 km og 2810 højdemeter

B hold: Soller-Puerto Soller
75-100 km og ca. 1200 højdemeter

C hold: Syd på mod Andratx
75-100 km of ca 1000 højdemeter


 
Onsdag den 12 september
A hold: Palma-Valldemosa-Port De valldemosa-Puigpunyent-Galilea-Capdella-Andratx
123 km og ca. 2000 højdemeter

B hold:
Palma-Valldemosa-Port De valldemosa-Puigpunyent-Galilea-Capdella
89 km og 1555 højdemeter

Torsdag den 13 september
A hold: Es Capdella-Mallorca mesterskab-Valldemosa-Soller-Puerto de soller-Palma
117 km og ca. 1855 højdemeter

B hold:
Es Capdella-Mallorca mesterskab-Valldemosa-Palma
90 km og ca. 1500 højdemeter

fredag den 14 september
1/2 jernmand hold: Calvia-Palma-Santa Maria (Samme vej tilbage)
90 km og ca. 900 højdemeter

A hold: Calvia-Palma-Orient-Santa Maria-Palma
118 km og ca. 1370 højdemeter

B hold:
Polensa-Andratx-Port De Estellence-Banualbufar-Palma
104 km og 1500 højdemeterSamlet er der blevet kørt fra 600 km til 850 km og fra 8.500 til 13.000 højdemeter på 7 dage


Mallorca mesterskab

5 km med en gennemsnitlig stigning på 5,5%.
Ruten ligger få km øst for Capdella og er stigningen fra Capdella op til Galilea.

Navn Tid km/t Rute Højdekurve
Lars Kjeldgaard 15:40 19,15
Arne Christoffersen 16:10 18,56
Alex Pedersen 16:33 18,13
Jørn Christoffersen 16:50 17,82
Hans Kleberg 17:13 17,42
Birger Miller 18:00 16,67
Per Madsen 18:23 16,32
Jesper Bach 19:05 15,72
Brian Hedevang 20:15 14,81
Niels Thomsen 23:20 12,86
Jørn Jensen 24:50 12,08

Redigeret 27 november 2007