Mallorca september 2012


I løbet af efteråret 2011 blev det besluttet, at udlandsturen i anledning af HFS Cyklings 15 års jubilæum – ligesom i 2007 – skulle gå til Palmanova på Mallorca, og at vi skulle bo på det samme hotel, Hawaii Torrenova. Turen skulle foregå i uge 37 med afrejse lørdag den 8. september og hjemrejse lørdag den 15. I 2007 rejste vi også lørdag den 8. september! 
.
Tilmeldingsfristen blev sat til den 1. april 2012 og følgende 14 personer ønske at deltage: Per Madsen, Alex Pedersen, Arne Christoffersen, Jørn Christoffersen, Birger Miller, Niels Frede Thomsen, Brian Hedevang, Hans Kleberg (deltog også i 2007) samt ”debutanterne” Peter Landbo, Brian Popp, Michael Olesen, Michael Tvedergaard, Claus Jensen og Mads-Christian Clemmesen.

Alex bestilte rejsen for 14 personer den 12. april. Klubbens medlemmer har været flittige til at deltage i arrangementer, der har givet penge i klubkassen, herunder Skanderborg Festival, Event Løbet, flagvagt til cykelløbet Aarhus-København m.v. Dette sammenholdt med sponsorindtægter betød, at klubkassen gav et pænt tilskud til rejsen/middag i Calvia den sidste aften.

Deltagerantallet var én måned før afrejsen tæt på at blive reduceret til 13, idet Birger styrtede ved onsdagstræningen den 8. august, og kom til skade med sin skulder. Det så længe ikke ud til at han kunne deltage, men det lykkedes heldigvis at blive fuldtallige.

Lørdag den 8. september

Afgang fra Billund var kl. 6.20, og da vi skulle være i Billund kl. 4.20, aftalte vi, at mødes kl. 3.30 ved Torsted Skole. Arne havde lånt en minibus hos Gylling Efterskole og Brian Popp stillede sin bil til rådighed. Arne og Jørns far, Børge var så venlig at tage med til Billund og tage bilen med hjem, mens Pers svoger, Jørn Topp, bragte Brians bil tilbage til Horsens.

Da vi var ved at checke in så Niels straks at vores fly var forsinket fem kvarter, dvs. afgang kl. 7.35. Forsinkelsen blev taget med godt humør. Arne havde taget hjemmebagte boller, ost og spegepølse med, mens den medbragte smøreost og marmelade blev konfiskeret i sikkerhedskontrollen.

På flyveturen mente Alex, at han kunne se det skaldede bjerg Mont Ventoux!

Vi landede på Mallorca (870.000 indbyggere, 400.000 i Palma og på størrelse med Fyn og Bornholm tilsammen, højeste punkt 1.445 meter). Vi kom til hotellet kl. 12.15 og kunne heldigvis disponere over fire af de syv værelser. Værelsesfordelingen blev i øvrigt følgende: Per og Niels, Birger og Hans, Claus og Arne, Alex og Jørn, Peter og Mads, Brian H. og Michael O. og Brian P. og Michael T. 

Vi klædte hurtigt om og kl. 12.30 tog vi fire taxaer til Santa Ponca (7 – 8 km) for at hente cykler (mærke Canyon, 12 hvide og to sorte). Den ene taxa var kun kommet et par hunderede meter fra hotellet, da Claus konstaterede at han ikke fået cykelsko med, så taxaen måtte lige en tur forbi hotellet igen. Udleveringen af cyklerne gik rimeligt problemfrit bortset fra, at Pers sko ikke passede til pedalerne, men det blev klaret inden for et kvarters tid. Omkring kl. 13.45 var vi klar.

Samlet på toppen af Galilea

Vi kørte via Calvia, Es Capdella, op ad stigningen mod Galilea (mesterskabsruten fra 2007) og videre til Puigpunyent, hvor vi – efter 23 km – spiste frokost. Derefter delte vi os i to hold, 10 mand kørte til Port Valldemossa og kom i alt op på 91 km (hjemme kl. 19.50). I forbindelse med badning ved Port Valldemossa var Niels så uheldig at miste sin vielsesring, formentlig da han ville tage cykelhandskerne af. 

De fire øvrige (Per, Claus, Birger og Hans) kørte til Esporles, og på vej hjem så vi den afsluttende bjergetape fra Spanien Rundt på en café i Establiments. Da vi kørte derfra havde Per glemt sin hjelm, men opdagede det heldigvis allerede efter en kilometer. Turen gik over Calvia, i alt 68 km (hjemme kl. 19.00). 

Efter de første par dage blev der grint en del over glemte remedier og at det kunne blive et langt referat, hvis det fortsatte. Det gjorde det dog ikke. 

Aftensmaden bestod bl.a. salat, suppe, pebersteak og is. 

Dag 1 ( 8 september): Puigpunyent-Port de Valldemossa

Samlet set blev hold A's tur på 92 km og 1690 højdemeter, mens hold B's tur blev på ca. 68 km og ca. 800 højdemeter.

Søndag den 9. september

Seks mand (AC, JC, PM, CJ, AP og PL) startede dagen med at bade ved stranden.

I 2007 hentede vi morgenbrød tidligt, men da ingen supermarkeder havde åbent lidt over otte, valgte vi at spise morgenmad på Goya Viana (8.50 – 9.40). Det blev her også lagt fast, at de unge skulle planlægge spisningen mandag aften, de knap så unge tirsdag og alderspræsidenterne onsdag aften. Torsdag aften ville Mads stå for det pga. af sin 40 års fødselsdag og spisningen fredag aften var planlagt at skulle foregå på restaurant Ca’n Torrat i Calvia (samme sted som i 2007.) 

Mads havde dagen før fået et bistik på kinden, og da det var begyndt at hæve, valgte han klogelig at gå til en specialist. Afgangen fra hotellet blev derfor udsat til klokken lidt i 11.

Alle kørte til Sollér, hvor vi efter 58 km var kl. 14.20. Efter en god frokost, kørte Per, Claus, Birger, Michael T. og Hans hjem via Valldemossa, en hård tur med mange stigninger og i alt 122 km (hjemme kl. 18.20). De øvrige kørte via Puig Major og videre til Lluc og Inca og nåede op på 158 km (hjemme kl. 20). Da vi skulle starte fra Sollér havde alle fået vanddunkene fyldt op, men vi havde stadig en 6 liters vanddunk i overskud. Jørn ville ikke lade det gå til spilde, så han tog dunken ind under cykeltrøjen og kørte med den fire kilometer op ad en stejl stigning, hvorefter han fik den vendt på hovedet og sat i flaskeholderen på cyklen og kørte sådan de sidste 10 km op ad Puig major stigningen.

Aftensmaden bestod af 14 pizzaer, der blev indtaget på værelse 692 hos Per og Niels. 

Dag 2 ( 9 september): Soller-Puig major-Inca(hold A)
og Soller-Deia-Valldemossa(Hold B) 

Samlet set blev hold A's tur på 158 km og 2130 højdemeter, mens hold B's tur blev på ca. 122 km og ca. 1800 højdemeter.

Mandag den 10. september

Supermarkedet åbnede kl. 8.30, og et godt morgenmåltid blev indtaget fra kl. 9. Dagens tur startede kl. 10.15, Birger og Claus havde dog valgt at tage en slapper ved poolen efter søndagens hårde tur.

På vej mod Andratx

Turen gik via Calvia, Es Capdella, Andratx, Port Andratx til Sant Elm, hvor vi fik en lille forfriskning. Arne kaldte turen for ”Mallorca-flad”.
Alle fulgtes tilbage til Andratx, hvor AC, JC, AP, BP, MT og PM kørte op langs kysten til Estellencs (frokost). De var hjemme kl. 16.45 efter 110 km. De øvrige kørte direkte hjem via Calvia og nåede Palmanova kl. 14 efter 66 km.

”De unge” skulle bestemme hvor vi skulle spise om aftenen og det blev på en restaurant i ”Tivoli-kvarteret”, en restaurant, som vi også havde benyttet for fem år siden. De fleste sluttede af med en stor is ved 23-tiden.Dag 3 ( 10 september): Andratx-Estellencs-Establisments(Hold A)
Andratx-Sant Elm (Hold B)

Samlet set blev hold A's tur på 110 km og 1900 højdemeter, mens hold B's tur blev på ca. 66 km.

Tirsdag den 11. september

A-holdet bestående af 10 mand havde valgt en lang tur til Sa Calobra via Inca, i alt 172 km. De skulle derfor tidligt af sted, og havde fundet ud af, at det var muligt at indtage morgenmåltidet i hotellets restaurant for 7,50 euro, hvilket de benyttede sig af. Der var afgang kl. 8.30 og de var først hjemme ti timer senere kl. 18.30.
For at turen skulle blive så ’nem’ som muligt, var ruten lagt således at vi kørte ind omkring Palma og ud til Inca og modsatte vej retur. Dette betød at turens højde meter kunne holdes nede ca. 2400 højdemeter. Der var også aftalt at der skulle holdes en moderat fart, og dette betød at alle 10 mand gennemførte kongeetapen i fin stil.
I Sa Calobra ville Jørn og Arne ind gennem klipperne og bade. Niels T og Peter L ville også gerne med, men var ikke så vilde med at bade i deres cykelbukser, så Jørn forsikrede dem om at der ingen mennesker var der omme og de kunne bare bade nøgne. Da så Niels og Peter kom derom, lå der så mange mennesker og solbadede at man knap nok kunne komme ned til vandet. 

B-holdet, Per, Claus, Birger og Hans tog en tur ned langs sydkysten via Santa Ponsa, Peguera, Port Andratx og Andratx. Og hjemturen via Es Capdella (frokost) og Calvia og var hjemme omkring kl. 16 efter 80 km. 

Aftenarrangementet skulle starte kl. 20.00 og der gik historier om at vi selv skulle lave maden ved et bål ved stranden og der blev spurgt om vi havde tændingsvæske osv. Det var en joke, idet vi ved fremmødet blev afkrævet 12,50 euro (nogle få kom fors sent og måtte hoste op med 15 euro), idet vi skulle spise i hotellets restaurant, hvor vi for denne pris kunne spise og drikke alt det vi kunne mellem kl. 20 og 21.30.

Formanden brummede lidt over at arrangørerne ikke havde fået tilladelse til at slå tre borde sammen, så det måtte de høre lidt for. Desuden var kaffemaskinen ikke tilgængelig, men det blev der rådet bod på, da der blev serveret lumumba, kaffe, the og chips på værelse 692.

Dag 4 ( 11 september): Inca-Sa Calobra (Hold A)             
Pequera-Port Andratx-Es Capdella(Hold B)                          

Samlet set blev hold A's tur på 172 km og 2400 højdemeter, mens hold B's tur blev på ca. 80 km.

Onsdag den 12. september

Vi startede med morgenmad på værelse 692, hvor det også blev besluttet, at vi ville spise morgenmad i hotellets restaurant torsdag og fredag, pris 7 euro. 

Dagens tur gik øst ind i gennem Palma, hvor vi en stor del af tiden kørte på de røde cykelstier langs havnen med et masse både, store som små. Efter ca. 25 km kom der en strækning på ca. 5 km, hvor vi kørte på nogle små, brosten, der ikke var videre behagelig at køre på. Fra Palma forsatte vi til Llucmayor. På vejen til Algaide var der en 5 km. opkørsel til Randa, hvilket alle på nær Michael T. og Hans benyttede sig af.
Palma tur på de orange cykelstier 

Alle var nu ved at være godt sultne, men d a vi kom til Algaide, havde vi svært ved at finde et sted at spise. Det hele så noget dødt ud, men da vi næsten havde opgivet, lykkedes det alligevel.

Da vi havde spist, konstaterede Alex, at han var punkteret på forhjulet, hvilket fik hans blodtryk til at stige. Per, Claus og Hans begyndte at hjemturen via Santa Maria, men netop som de øvrige var ved at komme op, punkterede Brian Popp. I Santa Maria valgte Per & Co. en forkert rute, og kom ned mod motorvejen ind mod Palma. Det gav lidt ekstra kilometer. Folk var hjemme igen mellem kl. 17.45 og 18.30 efter ca. 140 km.

Med hensyn til spisning om aftenen havde Per valgt et sted med udsigt over vandet. Det viste sig at være det samme sted (Maritimo), hvor vi også spiste i 2007. Gåturen gik ikke direkte til stedet, Per havde valgt en omvej for at forvirre de øvrige lidt. 

Dagen før havde Per fået den idé, at vi skulle lave en joke, når vi kom frem til spisestedet. Per skulle byde velkommen, men Hans skulle straks afbryde og sige, at nu gad han sku’ ikke høre mere på ”formanden”, og fortsætte med at svine ham til ved at nævne at han havde glemt sin hjelm, problemer med pedalerne, kunne ikke finde ud af at skifte gear osv. og han syntes, at det var på tide, at der blev valgt en ny formand. Hans proklamerede samtidig, at han ville være kandidat til formandsposten ved ”generalforsamlingen” den 5. oktober. 

Hans var overbevist om, at alle var klar over, at det var en joke, men det var ikke gået op for alle, i hvert ikke lige med samme og man havde fundet optrinet både upassende og pinligt. 

Senere blev der udfyldt en tipskupon, hvor hver enkelt skulle angive placeringer fra 1 – 14.. Der var enighed om, at ingen kunne ramme 14 rigtige og det kom til at holde mere end stik. Der blev som sædvanlig talte meget om morgendagens konkurrence, hvem var favorit, hvem skulle man måle sig med, hvis hjul ville man følge osv. 

En af gæsterne i restauranten var journalisten og fodboldkommentatoren Niels Christian Frederiksen fra Canal 9. På et tidspunkt tændte han en stor cigar, men det var Per ikke tilfreds med, og så var den cigar slukket. Han kommenterede i øvrigt superligakampen FCK – FCN den følgende lørdag (15.09.). 

På vejen hjem fra restauranten tog Arne, Jørn og Per sig en dukkert (var det dem?). 


Dag 5 ( 12 september): Palma-Randa-Santa Maria

Samlet set blev turen på 140 km og 'kun' 1167 højdemeter.

Torsdag den 13. september


Der var morgenmad i restauranten kl. 8. Man mærkede tydeligt, at folk var lidt mere anspændte end normalt. 

Da vi skulle starte fra hotellet, regnede det lidt og da vi kørte gennem byen tog regnen til i en kort periode. Det holdt dog hurtigt op, og da vi kom op til ruten øst for Es Capdella, var det tørvejr og vej var også tør. 

Resultatet af Mallorca mesterskabet blev følgende (forventet placering ud fra den enkeltes tip på placeringerne fra 1 til 14):
 
Nr Deltager

Tid

Forventet placering

1 Arne Christoffersen

16:00

1

2 Jørn Christoffersen 16:10 3
3 Mikael Olesen 16:26 6
4 Alex Pedersen 16:57 4
5 Hans Kleberg 17:30 9
6 Peter Landbo 17:45 2
7 Niels Frede Thomsen 18:16 11
8 Michael Tvedergaard 18:30 8
9 Mads-Christian Clemmesen 19:00 7
10 Per Madsen 19:30 12-13
11 Brian Hedevang 20:00 12-13
12 Brian Popp 20:30 5

Birger og Claus deltog ikke i konkurrencen, idet vejret ikke viste sig fra sin bedste side, da vi var på vej derop. Birger ville forståelig nok ikke tage nogen chancer på grund af våde veje (regn om natten og kort før start), mens Claus var plaget af forkølelse. Birger kørte dog ruten selv kort før middag i tiden 19.05, hvilket formentlig har givet en plads omkring nummer 10. 

Kort før start skulle Jørn på toilet, men det blev klaret. 

Aftenen før havde alle 14 deltagere lavet en tipskupon med de forventede placeringer. Niels vandt med fire rigtige (præmie 40 euro), Brian Hedevang nr. to med tre rigtige (20 euro), det samme havde Michael Tvedergard som nummer tre – præmie 10 euro (Brian nr. to, da han havde nr. et og to rigtige). 

Efter konkurrencen kørte vi til Estellencs, hvor planen var at spise frokost på den restaurant (Niels fandt den i 2007), der lå direkte ud til Middelhavet, og hvor vi badede for fem år siden. Vi skulle køre ca. 1,5 km ad en lille sti/vej for at komme ned til stedet, men til vores store ærgrelse, var restauranten lukket, formentlig fordi bølgerne var så store at området hvor restauranten lå konstant blev overskyllet. Så det var således heller ikke muligt at bade, idet der var godt gang i havet. Vi måtte derfor cykle tilbage og forcere stigninger på 18 – 19%. 

Vi spiste derefter frokost på en restaurant i byen, hvorfra der var en meget flot udsigt. På det tidspunkt var vejret allerede blevet meget bedre, vel omkring 25 grader.

Turen hjem gik langs kysten til Andratx og derfra hjem via Es Capdella og Calvia. En tur på 87 km og 1876 højdemeter.

Om aftenen fejrede vi Mads-Christians 40 års fødselsdag (lidt på forskud). Mads gav middag i hotellets restaurant og efterfølgende var der lumumba, kaffe og the samt chips på værelse 692. Per holdt en flot tale for Mads, der fik overrakt en trøje med navn og med nummeret på hans placering på dagens konkurrence samt penge som f.eks. kunne bruges til køb af en cykeltrøje fra restaurant Ca’n Torrat, men det var op til ham selv, hvad han ville bruge pengene til.

Dag 6 ( 13 september): Klubmesterskab-Banalbufra-Estellenc-Andratx

Samlet set blev turen på 87 km og 1876 højdemeter.

Fredag den 14. september

Der var morgenmad i hotellets restaurant kl. 8. Dagens cykling foregik i fire grupper. Arne, Jørn og Alex havde fortsat ikke fået nok, og de snuppede en tur på 154 km og 2646 højdemeter til Soller og videre til Puig Major, hvorefter turen gik tilbage til Soller og videre mod Deia og Valldemossa. På hjemturen var Jørn så uheldig at styrte i et sving ned mod Deia, da luften var sivet ud af dækket. Han slap heldigvis med nogle (overfladiske) skrammer.

En gruppe på fem mand kørte til Esporles (planen var at køre til Santa Maria, men det blevet droppet, da vi var kommet til Esporles), hvor de indtog en frokost på torvet. Niels og Per var enige om, at det var det bedste måltid (tapas), de havde fået på turen. Niels og Per delte en flaske hvidvin, og de var meget imponeret over at de kunne stille den i en isspand. Det blev til i alt 70 km.

En anden gruppe kørte til Sant Elm (61 km), mens den sidste gruppe nøjedes med en tur til Andratx (41 km). Efterhånden som grupperne kom hjem, var der hygge ved poolen.

Kl. 17.00 kørte vi til Santa Ponsa for at aflevere cyklerne. Vi kunne nøjes med tre taxaer, idet Arne og Jørn løb de 7 – 8 km hjem (de er lavet af et helt specielt ”stof”).

Kl. 19.45 blev vi hentet af fire taxaer, der skulle køre os til restaurant Ca’n Torrat i Calvia.
Stedet hvor vi havde haft en fremragende aften i 2007. Det blev igen en stor succes, fremragende mad, helt og holdent bestemt af ejeren (familien) og specielt den sidste times tid var humøret højt, der blev grinet som aldrig før.

Aftensmad på restaurant Ca’n Torrat i Calvia

Aftenen blev betalt af klubkassen, idet de indtjente penge fra Skanderborg Festival og flagvagten samt et tilskud fra motionsafdelingen var øremærket denne aften. På vejen derop sagde Per, at der var rigelig med penge i den øremærkede kasse, men det kom ikke til at holde helt stik. Det blev ikke taget så tungt, da det havde været en super god aften. Ejeren var formentlig også godt tilfreds med den omsætning vi lagde.  Flere kendte cykelryttere har besøgt restauranten gennem årene, bl.a. Ole Ritter, Rolf Sørensen og Jan Ullrich. 

Mads endte med at købe den samme cykeltrøje, som Per fik overrakt i 2007. 

Vi var hjemme kl. 24 og at det havde været en festlig aften kunne bl.a. ses af, at mindst en havde svært ved at finde ”den rigtige dør”.

Dag 7 ( 14 september): Soller-Puig major-Deia-Valldemossa(Hold A)
Esporles(Hold B)      
Sant Elm (Hold C)
Andratx (Hold D)

Hold A's tur blev på 154 km og 2646 højdemeter
Hold B's tur blev på 70 km
Hold C's tur blev på 61 km
Hold D's tur blev på 41 km.

Lørdag den 15. september

Der var morgenmad i hotellets restaurant kl. 7 og præcis kl. 7.35 holdt bussen til lufthavnen foran hotellet. Vi kom til lufthavnen kl. 8.20, flyet lettede kl. 10.25 og flyvetiden var estimeret til 2 timer og 40 minutter, så vi landede som planlagt lidt efter kl. 13. 

I modsætning til turen i 2007 fik alle deres kuffert med hjem (i 2007 var Arnes kuffert ikke med).

Vejret var generelt fremragende. Fra lørdag til tirsdag var temperaturen omkring 28 grader og stort set ingen vind, onsdag var den varmeste dag med 30 – 32 grader, torsdag startede med regn og kun omkring 20 - 21 grader, men op ad dagen var temperaturen oppe på ca. 25 grader. Fredag var der omkring 26 – 27 grader og nok den dag, hvor det var mest behageligt at cykle.

Jørn var med 945 kilometer, den der cyklede længst, men Arne og Alex kørte også mere end 900 km. Sammenlagt blev der tilbagelagt skønsmæssigt 11.000 km. 

En fremragende tur uden større uheld, idet Jørn slap heldigt fra sit styrt. Undervejs havde vi syv punkteringer, Alex var dog ikke helt tilfreds med cyklen, idet han blev ramt af ikke mindre end tre punkteringer. 

Hans Kleberg/Alex Pedersen
Mallorca 2012 mesterskab

5.2 km og 275 højdemeter, hvilket giver en gennemsnitlig stigning på 5,5%.
Ruten ligger få km øst for Capdella og er stigningen fra Capdella op til Galilea.

Navn Tid km/t Rute Højdekurve
Arne Christoffersen 16:00 19,50
Klik på kortet for at se mere af området.
Jørn Christoffersen 16:10 19,30
Mikael Olesen 16:26 18,99
Alex Pedersen 16:57 18,41
Hans Kleberg 17:30 17,83
Peter Landbo 17:45 17,58
Niels Thomsen 18:16 17,08
Michael Tvedergaard 18:30 16,86
Mads-Christian C 19:00 16,42
Per Madsen 19:30 16,00
Brian Hedevang 20:00 15,60
Brian Popp 20:30 15,22
NB: Nogen af tiderne er ikke helt korrekte, da ikke alle have taget deres egen tid,

Redigeret 22 september 2012