Klubhistorie for HFS cykling(Kort version)

I efteråret 1996 var Per Madsen og Alex Pedersen til afslutningsfest i fodboldafdelingen og ved bordet kom snakken ind på cykling. Det var jo samme år som Bjarne Riis havde vundet Tour de France og motionscykling var begyndt at blive populært. Vi havde tidligere deltaget i Århus-København i 1993 og 1994, men siden var der ikke nogen der havde kørt noget særligt og slet ikke motionsløb. Men som nævnt snakkede vi en del cykling og vi blev enige om at i foråret 1997 ville vi prøve at starte noget motionscykling op i HFS. 
Da foråret 1997 nærmere sig havde Per Madsen lavet en indbydelse og efter lørdagstræningen i marts måned besluttede vi at vi ville køre hver onsdag kl 18:00 


Billede fra den allerførste træning i klubben. 
Fra venstre mod højre er det Peter Sørensen, Carsten Gade, Alex Pedersen, Finn Milo, Lars Jæger, Per Madsen, Henning Grotkær, Peter Kümmel, Helge Nielsen og Arne Rattenborg

Den første tur i klubben blev onsdag den 2 april 1997 og der stillede 10 mand op til den første træningsaften. Folk var mødt op med rytter cykler, moutain bikes og almindelig herrecykler med 3 gear. Klubbens første tur var en tur ud til Hatting-Kørup-Tamdrup kirke-Lund-Lundum

I årenes løb har vi stillet op til mange motionsløb i det østjyske område og Rundt om Horsens har næsten alle deltaget i hvert år. Et af de store motionsløb, var Det store broløb i 1998, hvor der deltog omkring 34.000 cyklister(Se referat fra Det store broløb).  I sæsonen 2000 fik klubben oprettet en hjemmeside,  med træningsstatistikker, ruteforlag, billeder og nyheder.
I alle årene er der holdt statistik, så vi i dag har en fortegnelse over, hvor mange km hver enkelt har kørt, samt hvor mange gange man har deltaget i træningen. Statistikken kan ses i menuen under statistik. 

Klubture:
Klubbens første tur, hvor vi var afsted i mere end 1 dag, var en tur til syd Frankrig i 2001. Vi boede i Dieulefit i regionen Rhone-Alpes, og den største oplevelse på den tur, var turen op ad det legendariske Mont Ventoux(Se referat fra vores tur til syd Frankrig). Året efter i 2002 blev vi i Danmark, hvor vi lavede en 3 dages tur "Østjylland rundt", hvor vi kørte til Rønde og dagen efter til Silkeborg. 
I sæsonen 2004 var vi på en 4 dages tur til Harzen, hvor vi boede i Altenau.
I sæsonen 2005 ville vi gentage "Østjylland rundt" turen, og denne gang, blev det til "Sønderjylland rundt", hvor vi var på besøg hos Agerskov cykelklub. Vi kørte til Ribe og næste dag til Kolding. 
I sæsonen 2006 var vi igen på en 4 dages tur til Harzen og igen boede vi i Altenau. Vi var iøvrigt i Harzen på samme tid som Agerskov cykelklub og kørte sammen med dem en af dagene. Den dag gik turen via en enkeltstart op ad Wurmberg og senere samme dag kørte vi til toppen af Brocken. 
I vores 10 års jubilæumsår var vi 7 dage på Mallorca. Turen foregik i september og vi boede i Palma Nova. 
I sæsonen 2008 kørte vi fyn rundt og i 2009 kørte vi nordjylland rundt.
I 2009 gik klubturen til nordjylland, hvor vi havde lånt et sommerhus.
I 2010 køte vi til Ebeltoft hvor vi kørte nogle ture med udgangspunkt fra vandrehjemmet.
I 2011 var vi igen i Harzen og boede igen i Altenau.
I vores 15 års jubilæum var vi 7 dage på Mallorca og lige som i 2007, boede vi igen i Palma Nova og på samme hotel.
I 2013 gik turen til Vejen, hvor vi overnattede ved Vejen idrætscenter. Dagen efter kørte vi til Fredericia.
I 2014 blev det til 2 dage i og omkring Horsens. Første dag kørte vi jagtstart og hyggede os om aftenen hos Claus. Dagen efter kørte vi til Silkeborg, hvor vi spiste frokost inde i Silkeborg inden turen igen gik til Horsens.  

 

    

Redigeret 25 december 2012